Van Leeuwen
Podjetje Van Leeuwen Pipe and Tube Group bo prevzelo podjetje BENTELER Distribution

• Prihodki od prodaje in število zaposlenih v podjetju Van Leeuwen se bo podvojilo
  • Dostop do pomembnih trgov v Nemčiji, Skandinaviji, Švici in srednji Evropi
  • Obsežno distribucijsko omrežje širi nabor izdelkov in storitev z dodano vrednostjo

ZWIJNDRECHT, Nizozemska, 27. avgust 2019 – podjetje Van Leeuwen Pipe and Tube Group je sklenilo pogodbo za prevzem podjetja BENTELER Distribution, oddelek družbe BENTELER International AG, z letnim prihodkom od prodaje v višini 750 milijonov evrov (2018). Ta strateški prevzem bo podjetju Van Leeuwen omogočil dostop do dodatnih ključnih trgov v Evropi ter bo prispeval k izboljšanju njegovega položaja v vlogi vodilnega distributerja materialov za cevi v Evropi.

BENTELER Distribution (BD) je mednarodno distribucijsko podjetje, ki nudi širok nabor cevi iz ogljika in nerjavnega jekla ter storitev po meri, in je prisotno v strojništvu ter avtomobilski, energetski, gradbeni in ladjedelniški panogi. Podjetje ima 1.600 zaposlenih v 59 lokacijah, vključno s skladišči, v kar 24 državah. Pridružitev podjetja BD bo znatno povečala globalno prisotnost podjetja Van Leeuwen, zlasti v Nemčiji, Švici, Skandinaviji in srednji Evropi.

Strategija podjetja Van Leeuwen je širitev in izboljšanje položaja na trgu v različnih tržnih segmentih in državah, in sicer prek prevzemov in avtonomne rasti. Prevzem podjetja BD podjetju Van Leeuwen Pipe and Tube Group zagotavlja obsežno distribucijsko omrežje v Evropi, s čimer ustvarja priložnosti za širitev nabora izdelkov podjetja Van Leeuwen, kot tudi njegovih storitev z dodano vrednostjo in storitvijo za stranke. Obseg združenih podjetij bo omogočil nadaljnji razvoj inovativnih rešitev za kupce, optimizirane in specializirane zaloge v bližini kupcev ter vlaganja v IT-podprte vmesnike za stranke in učinkovito distribucijo.

Posel, ki je predmet odobritve ustreznih regulativnih organov, bo predvidoma sklenjen v zadnjem četrtletju tega leta.

Peter Rietberg, predsednik uprave podjetja Van Leeuwen: »Pridružitev podjetja Benteler Distribution omrežju Van Leeuwen je popoln primer realizacije »more than tubes«. Veselimo se, da bomo v družini Van Leeuwen pozdravili nove sodelavce. Njihovo strokovno znanje in izkušnje, poznavanje trga in predanost zelo cenimo. Skupaj lahko še naprej vlagamo v razvoj sistemov, rešitev in infrastrukture, ki bo našim strankam nudila še širši nabor cevnih izdelkov in storitev z dodano vrednostjo. Ta prevzem predstavlja zgodovinski korak v 95-letni zgodovini podjetja Van Leeuwen, ki poudarja prizadevanje, da bi ostali vodilno podjetje v panogi.«

Podjetje Van Leeuwen Pipe and Tube Group, vodja korporativnih komunikacij, Ingrid den Hartog

E: cc@vanleeuwen.nl, T: +31 78 625 23 32, M: +31 6 23 14 71 18

Fotografije so na voljo na tej povezavi.

Podjetje Van Leeuwen Pipe and Tube Group

Podjetje Van Leeuwen Pipe and Tube Group je mednarodno distribucijsko podjetje, specializirano za izdelavo kovinskih cevi ter uporabo cevi. Družinsko podjetje s sedežem v kraju Zwijndrecht na Nizozemskem je bilo ustanovljeno leta 1924 in je aktivno tako rekoč v vseh industrijskih sektorjih. Leta 2018 je prihodek od prodaje v podjetju znašal 630 milijonov. Skupina ima več kot štirideset podružnic po vsej Evropi, Bližnjem vzhodu, Aziji, Avstraliji in Severni Ameriki. 1.150 zaposlenih v podjetju Van Leeuwen ima strokovno znanje s področja nabave, vodenja projektov, logistike in načrtovanja zalog ter tesno sodelujejo s strankami na industrijskih in energetskih trgih. Zaradi kombinacije globalne logistike ter poznavanja izdelkov in uporabe pri strankah je podjetje Van Leeuwen vodilno podjetje na svojih trgih.

Podjetje Van Leeuwen Pipe and Tube Group: www.vanleeuwen.com    press release other languages

BENTELER Group in BENTELER Distribution: www.benteler.com      www.benteler-distribution.com

Locations

View all locations